Ifølge The Circulars 2019’s jury modtager Flemming Besenbacher prisen for sit store engagement i at fremme cirkulær økonomi i Danmark og internationalt.

Flemming Besenbacher udtaler i forbindelse med modtagelsen af den prestigefyldte pris: – Jeg er virkelig beæret over at modtage The Circulars Leadership Award. Jeg mener, at alle kan medvirke til at skabe en mere bæredygtig verden, og det er ganske enkelt, hvad jeg forsøger at gøre ud fra de positioner, jeg har til rådighed. Jeg håber, at jeg kan inspirere virksomheder, regeringer og individer både i Danmark og internationalt til at arbejde for mere cirkulær økonomi. Mit mål er, at flere begynder at forstå det kæmpe potentiale, som cirkulær økonomi rummer i forhold til at skabe en mere bæredygtig verden. Mit motto er altid ”Reduce, reuse, recycle, and rethink”.

I juryens motivering for at tildele Flemming Besenbacher prisen hedder det blandt andet: “Professor Flemming Besenbacher, Chairman of the Danish government’s Advisory Board for Circular Economy is the Winner of The Award for Circular Economy Leadership for his inspirational leadership in driving circular policy in Denmark and beyond. Through his role as Chairman of Carlsberg Group and the Carlsberg Foundation, he has succeeded in applying circular thinking to Carlsberg’s operations, delivering significant, quantifiable circular results.”